Löneoutsourcing kan man som arbetsgivare eller företagsledare göra för att ta hjälp med lönehanteringen och administrationen. Det innebär att man låter ett annat företag som har specialiserat sig på detta, att ta över denna sektion och beräkna löner, göra semesteravsättningar och annat som hör lönerna till. Rätt lön på rätt tid helt enkelt!

Stora och små företag

Både små och stora företag kan använda sig av löneoutsourcing och gör det också. Dock blir detta en extra kostnad som visserligen kan vara lägre än att anställa en löneansvarig. Är man osäker själv på hur man hanterar lönefrågor samt lider av tidsbegränsningar, så kan detta vara en förträfflig idé.

Löneoutsourcing sammanfattningsvisLöneoutsourcing

Det finns idag en rad företag som erbjuder sina tjänster till företag, vilket underlättar för företagare att ägna sig åt kärnverksamheten.

  • Löneoutsourcing är när man tar hjälp av ett annat företag som sköter löneadministrationen
  • Detta kan lämpa sig för både små och stora företag
  • Löneoutsourcing kan sträcka sig till hela eller delar av verksamheten

Att hitta rätt företag

Om du väl bestämt dig för att lämna ut din lönehantering till ett företag eller en lönekonsult, så gäller det att hitta rätt. Det kan tyckas vara en djungel av sådana experter nuförtiden så ibland kan det kännas motsträvigt att sätta sig ned och jämföra. Dessutom är detta en bransch i stadig utveckling.

Helt eller delvis?

Börja titta på de tjänster du kommer att ha störst nytta av. Ett outsourcingföretag specialiserar sig generellt på en rad olika tjänster och processer. Om du bara vill ha hjälp med delar av lönehanteringen så får du leta efter ett företag som erbjuder detta. De allra flesta företag brukar kunna ordna en individuell lösning.

En växande bransch

Ett riktigt bra företag har konsulter som brinner för att hitta lösningar för just ditt företag. Detta kan innebära nya dataprogram, digitala lösningar eller andra typer av processer. Idag har också outsourcing förändrats avsevärt genom den digitala utvecklingen som ger många fördelar. Statistik visar också att flera väljer att använda sig av denna metod.

Fördelar och nackdelar

Det finns många fördelar med outsourcing och den mest aktuella är att kommunikationen har blivit så mycket enklare tack vare molntjänster och mobila applikationer. Outsourcar man behöver heller inte det andra företaget vara på plats i samma byggnad utan kan arbeta oberoende genom den nya tekniken, vilket är smidigt.

Kostnader

Att outsourca betyder i regel också lägre kostnader för ett företag än om man hade valt att anställa någon på heltid. Eller? Faktum är att det också kan bli en dyr affär om man väljer ett företag med spetskompetens. Som plåster på såren får man dock en bred kunskap som kan gynna företaget.

Kunskapsutbyte

En sak flera är överens om är att det vanligen sker ett viktigt kunskapsutbyte som verkligen kan komma till nytta för både det egna företaget och outsourcingföretaget. Man lär sig de effektiva processerna som sedan kan användas om man vill slopa löneoutsourcing i framtiden och göra det själv. Teknik, system och rutiner leder till kontinuerliga förbättringar.